Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Radio Sevnica KONTAKTI:

puscica

INTERNACIONALNI RADIO SEVNICA
DONIRAJTE, PRISPEVAJTE ZA DELOVANJE RADIA NA NASLOV KLIKNI ME   paypal.me/sevnica             

KONTAKT&MARKETING&TRŽENJE:STUDIO: 0590-22-300                                               info@radiosevnica.si          

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

O B Č I N S K E N O V I C E Nocoj praznuje Krajevna skupnost Sevnica

Svoj praznik bo nocoj s slovesnostjo v Kulturni dvorani Sevnica obeležila Krajevna skupnost Sevnica. Praznik temelji na vsebini enega najpomembnejših kulturno–političnih zgodovinskih dogodkov za Sevnico in občino, sevniškim taborom, ki se je 2. maja 1869 vpisal med najpomembnejše slovenske tabore. Prireditev se pričenja ob 18. uri.

Krajevna skupnost Sevnica ob svojem prazniku podeljuje priznanja občanom, drugim posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, klubom, združenjem, drugim organizacijam in skupinam, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju občanov, razvoju in ugledu Krajevne skupnosti Sevnica na področju gospodarstva, kulture, športa, zdravstva, vzgoje in izobraževanja, zaščite in reševanja, ekologije, znanosti in drugih ustvarjalnih področjih.

Letošnja prejemnika Zlate plakete Krajevne skupnosti Sevnica sta Alenka Krenčič Zagode za dolgoletno humano in predano delo, za prizadevanja na področju osveščanja in izobraževanja v domačem in regionalnem okolju za boj proti raku in za velik prispevek k ugledu sevniškega zdravstva ter Društvo borilnih veščin IPPON Sevnica za dvajset let uspešnega dela in odličnega predstavljanja mesta, krajevne skupnosti in celotne občine Sevnica v lokalnem, državnem in mednarodnem okolju.

Priznanja bo podelila ter skozi prelomnice minulega in načrte aktualnega leta navzoče v nagovoru popeljala predsednica Sveta Krajevne skupnosti Sevnica Stanka Žičkar, občinstvo pa bo nagovoril tudi župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk.

Prireditev bo vsebinsko posvečena 130. obletnici rojstva Ernesta Kruleja, pomembnega Sevničana, ki si je močno prizadeval za razvoj in napredek domačega kraja. Na dogodku bo igralska skupina Društva TRG Sevnica izvedla igro iz življenja in dela Ernesta Kruleja v treh dejanjih. Prizori bodo prikazali različna časovna obdobja, iz katerih bo moč začutiti Krulejeva prizadevanja in zasluge. Scenarij in režija gledališke igre sta delo Oskarja Zorana Zeliča. Poleg dramske uprizoritve bodo kulturni program dopolnile še zapete melodije v izvedbi Mešanega pevskega zbora Lisca Sevnica.

Vabljeni k podaji projektnih idej s področja turizma in kakovosti življenja

V sklopu izdelave Strategije razvoja turizma občine Sevnica, ki jo občina in KŠTM Sevnica pripravljata skupaj z brežiško Fakulteto za turizem, občanke in občane vnovič vabimo k interaktivnemu sodelovanju pri pripravi strateškega dokumenta na področju razvoja in trženja turizma in z njim povezanih dejavnosti. Vabljeni, da izpolnite projektni list in nam posredujte vaše projektne ideje, ki jih želite udejanjiti v naslednjih petih letih na področju turizma in kakovosti življenja na območju občine Sevnica.

Ideje bodo umeščene v akcijski načrt, kar posledično pomeni lažje izvajanje aktivnosti, saj bodo prepoznane in na ta način sestavni del strategije razvoja turizma. Obrazec je objavljen na spletni strani www.obcina-sevnica.si, izpolnjenega pa lahko oddate v vložišče Občine Sevnica ali posredujete po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 20. maja 2018.

Razpis s področja gospodarstva še do 18. maja

Še do 18. maja je odprt rok za prijavo na Javni razpis o dodeljevanju proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja gospodarstva v občini Sevnica v letu 2018. Predmet razpisa je dodeljevanje nepovratnih sredstev za pospeševanje razvoja gospodarstva s subvencioniranjem več ukrepov, med njimi promocije izdelkov in storitev na sejmih, pospeševanja odpiranja novih delovnih mest, naložb v nakup nove opreme in nematerialnih investicij ter finančnih spodbud za lokalne turistične ponudnike. Skupna višina razpoložljivih sredstev, namenjenih za izvedbo javnega razpisa, je 96 tisoč evrov.

Tradicionalni pohod »Azeleja« na Vrhek pri Tržišču

V maju zacveti Azaleja pontica ali rumeni sleč, ki spada med botanične redkosti Evrope. Zaradi redkosti in ogroženosti je že od leta 1976 to zavarovana vrsta. Med redkimi rastišči je tudi nekaj slovenskih, med njimi v sevniški občini pri Boštanju in na Vrhku pri Tržišču. K slednjemu bo jutri potekal tradicionalni pohod, ki ga vsako leto organizira Turistično društvo Tržišče. Pohod se pričenja ob 10. uri. Zbirno mesto je pri pletenki velikanki v Tržišču, kjer bodo pred pričetkom pohoda na voljo tudi vstopnice.

 

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save