BISERI - Novica o velikem koncertu

V petek, 23.9. je bil v Pivki poseben dan. Bari polni ljudi, parkirišča po Pivki zapolnjena... Namreč, čakalo se je 20.00 uro, ko je v šporni dvorani Skala pričel že pol meseca prej razprodan koncert „Štirje letni časi z Biseri“.

biseri kocert1

Biseri smo pripravili skoraj 3 urni koncert, brez voditelja in z obilo dobre glasbe. Letos smo koncept sestavili tako, da smo celoten program instrumentalno odigrali sami, kar je bil že predhodno velik delavni zalogaj.

Za do zadnjega kotička polno dvorano je že v samem začetku, pred koncertom, bilo veliko presenečenje ogromen oder, v stilu „retro disco“, z LED ekranov, gromozanske disko krogle in z modernimi svetlobnimi efekti.

biseri kocert2

Program smo sestavili iz naših najprepoznavnejših skladb. Velik del programa pa smo zapolnili z vsemi starejšimi hiti, ki jih je ves čas dvorana prepevala skupaj z nami in vsemi glasbenimi gosti, ki jih je letos bilo ogromno. Z nami na odru so nastopila velika imena slovenske in tuje estrade. Tokrat nismo poskrbeli samo za ušesa in oči ljubiteljev narodno-zabavne glasbe. Naš slogan #KerToJeŽur in naš način igranja vključuje tudi pravo žurersko zabavno glasbo, in prav to je bila letos tudi naša novost. Poleg vsem dobro znanih narodno-zabavnih ansamblov (ans. Petra Finka, Primorski fantje, Naveza, Narcis, Nemir, ans. Jureta Zajca, Smeh, Poskočni muzikanti, Katrca, Veseli dolenjci...) so se nam na odru pridružili tudi „zabavnjaki“, kot so denimo Čuki, Alfi Nipič, Atomik Harmonik, Mladi Gamsi, Dejan Vunjak, Danijel Popović... In še veliko drugih glasbenih skupin, solistov in instrumentalistov. Veliko točk je bilo pospremljenih s plesom. Plesne skupine, folklore in umetniški plesalci so poskrbeli še za dodaten vizualni „show“ koncerta.
Za krajše glasbene premore in nasmehe v dvorani je s humornimi točkami navdušil vsem dobro znan poštar Peška, ki je bil tokrat brez dlake na jeziku.

Celoten koncert je bil tokrat v znamenju štirih letnih časov. Tako z izborom skladb, kot vizualizacijo odra in oblačili smo se sprehodili skozi jesen, zimo, pomlad in poletje.

Presenečenjem pa še ni bilo konca. Biseri smo prvič javnosti predstavili tudi povsem novo skladbo „Čau-čau pa-pa“, ki bo od slej slišna na vseh naših nastopih, kmalu pa tudi po vseh radijskih in TV postajah po Sloveniji. Na dan koncerta smo po nekaj letih izdali tudi povsem novo zgoščenko, ki se imenuje po našem sloganu #KerToJeŽur.

Zadnji del koncerta je navdušeno stoječe občinstvo s petjem, vriskanjem in nasmehi prepevalo z nami. Biseri smo še vedno pod evforijo z odra. Spomini na tak večer ostanejo za vedno. Če boste prek TV ekranov doživeli vsaj del energične atmosfere, ki je bila v dvorani, vam zagotavljamo, da boste uživali. :)

Celoten koncert je bil namreč posnet, in si ga boste lahko v začetku prihodnjega leta ogledali v dveh delih na TV SLO1 in kasneje še na veliko ostalih TV programih.

Kaj pa po koncertu? Ne. Nihče še ni odšel domov. Skupaj z vsemi nastopajočimi se je občinstvo podružilo še na „After partyju“ pred dvorano, kjer smo poskrbeli še za veselico pozno v noč.

Bisere čaka do konca leta še veliko nastopov po vsej Sloveniji, z mislimi pa smo že pri novih skladbah in projektih, ki že komaj čakamo, da vam jih predstavimo.
In... Saj veste... #KerToJeŽur!

Save