Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Narodnjak sporoča!!!

Nova polka Zaka pa ne - Panika 112

Vesela polka 'Panika 112' je tudi resna! Nova skladba skupine Zaka pa ne, ki danes prihaja na radijske postaje, je pozitivna in malce nagajiva polka, s katero ena bolj priljubljenih skupin želi izpostaviti tudi resno temo: telefonsko številko Centra za obveščanje oz. gasilcev - 112.

zaka pa ne

 

Zaka pa ne so mnenja, da še vedno veliko ljudi ne ve, katero številko je potrebno poklicati v nujnih primerih. Tako so kar v naslovu povedali: 'Panika 112'.

Avtor glasbe in besedila je Klemen Glynn Arh, aranžma pa je delo Martina Juharta. Minuli vikend so za skladbo snemali videospot s produkcijsko ekipo TV Golica in režiserjem Dejanom Babosekom. Same zgodbe spota niso želeli delati dobesedno po besedilu, a kakorkoli že, namenjena je gasilcem, slovenskim junakom, zato so ga v celoti posneli v Gasilsko reševalni službi Kranj (profesionalna enota), kjer so na dan snemanja res uživali. Doživeli pa tudi veliko pozitivne energije in pomoči pri samem snemanju s strani I. izmene Gasilsko reševalne službe Kranj. V videospot so vključili še tri simpatiče plesalke M Dance, ki so še dodatno ogrele ozračje.

Ko smo članom skupine zastavili vprašanje, če so njihove pesmi z namenom vedno nekoliko drugačne od večine narodnozabavnih pri nas, so odgovorili:

»Res je. Pred 16-imi leti smo sebi in ostalim obljubili, da se bomo trudili biti vedno malenkost drugačni, imeti nekaj svojega, svoj stil v glasbi in konec koncev tudi v oblačenju. Je pa za nas velik uspeh to, da so nas v teh letih že sprejeli takšne kot smo ter že komaj čakajo naših novih podvigov.«

Njihovi živi nastopi in koncerti so izjemno dovršeni, so odlični glasbeniki in interpreti. Kaj pa sicer menijo o tej zvrsti glasbe v Sloveniji?

»Nivo izvajanja narodnozabavne glasbe se je v zadnjih letih zelo dvignil. Pozna se, da so instrumenti mladim bolj dostopni, več je učiteljev, mentorjev, ki imajo za sabo bogate izkušnje z odrov in svoje znanje znajo uspešno prenašati na svoje učence.«

V naslednjih mesecih imajo pripravljeno še nekaj novega, v zabavnih in modernih ritmih, a morajo počakati na prve sončne žarke. Počakajmo z njimi, do takrat pa 'Panika 112'!

 

Jurka Fischer

Vodja projektov

 

Tel.: +38641 342 737

Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Zlati zvoki d.o.o.

Rudarska c. 2 a, 1412 Kisovec

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Vremenska napoved