Za nami je nepozaben koncert »V pomlad s Smehom 2019 in izid novega albuma »Ej, stari, ne sekiraj«

V petek, 5. aprila se je v Rdeči dvorani v Velenju odvil eden največjih in najbolj pričakovanih narodno-zabavnih koncertov v Sloveniji. »V pomlad s Smehom 2019« je tudi letos v dvorano pripeljala več kot 2.000 ljudi, ki so bili nad dogodkom pričakovano navdušeni.

smehovci

Na odru so se zvrstili številni odlični ansambli: Stil, Spev, Poskočni muzikanti, Vražji muzikanti, Naveza, Klateži, ans. Jureta Zajca. Publika je s spoštovanjem na odru lahko pozdravila tudi legendarne Štiri kovače, s katerimi je cela dvorana zapela nekaj njihovih največjih uspešnic. Na koncertu smo bili priča tudi čudovitim priredbam, ki so jih Smehovci zapeli skupaj z Il Divjimi, Urošem in Tjašo, Dejanom Vunjakom in ostalimi. Veliko presenečenje koncerta je bil zagotovo tudi dvignjeni oder, pod katerim se je skrivala odlična zasedba SkorBand, ki je skupaj z gostitelji večera publiko dodatno razvnela v zabavnih ritmih. Čeprav so Smehovci in njihova »V pomlad s Smehom« znani po tem, da vedno ponudijo ogromno presenečenj. Zagotovo si nihče v dvorani ni predstavljal, da jih bo na samem koncu ŠOKiral tudi slovenski slavček Damjan Murko.

Na odru smo tudi videli od frač, s katerimi so med zadnjo uspešnico ansambla Smeh v publiko streljali majice, folklorne skupine, plesalce, pa vse do Kekca, ki je iz malih ekranov slovenskih domov prišel na oder v Velenje. Publiko je skozi cel večer zabaval tudi stand up komik Uroš Kuzman, ki je požel ogromno aplavzov in smeha.

Ne smemo pozabiti na čudovito scenografijo, ki je obiskovalcem vzela sapo že takoj ob prihodu v dvorano. Kot zanimivost naj povemo, da so jo s pomočjo staršev in prijateljev Smehovci izdelali sami. Idejna vodja in ustvarjalka scenografije je bila kot vsa leta doslej tudi tokrat Anja Lampret.

Smehovci pravijo: »To je bil še en čudovit projekt, na katerega smo izredno ponosni. Dvorana je kar 4-krat vstala. Skozi cel koncert je publika uživala in prepevala skupaj z nami. To je največ, kar si glasbenik na svoji poti lahko želi in iskreno hvaležni smo, da lahko to počnemo. Hvala vsem, ki ste prišli deliti to zgodbo z nami. Z vašimi nasmehi in aplavzi je bil ves trud poplačan.«

smeh ansambel

Koncert je bil obenem tudi promocija za 2. zgoščenko z naslovom »Ej, stari, ne sekiraj se«, ki jo je ansambel v okviru Založbe Vox premierno izdal na samem dogodku. Na njej je kar 10 uspešnic in ena nova polka z naslovom »Fina Nina«, ki so jo Smehovci prvič predstavili na koncertu. Pod večino pesmi se je podpisal Žiga Ramšak, vodja ansambla in harmonikar.

Založba VOX

 

VOX NOVA, d. o. o.

Nova Cerkev 25

SI – 3203 Nova Cerkev

 

Tel.: +386 (0)3 759 27 30

Fax.: +386 (0)3 759 27 33

Gsm: +386 (0)31 225 863

 

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Internet: www.vox.si