Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

Predstavlja se vam ansambel AKTUAL

Ansambel Aktual sestavljajo štirje člani, ki so se spoznali pred tremi leti, in sicer Gašper Marič na harmoniki in bass kitari, Franc Lukač na kitari, Jure Fartelj na bass kitari in klaviaturah ter Uroš Berden na bobnih.

ansambel aktual

Začetki ansambla segajo v leto 2015, ko so se člani današnjega Aktuala spoznali v glasbeni šoli. Leto 2015 jim bo ostalo v posebnem spominu, saj so bili tistega leta v novembru povabljeni kot zabaven bend na enega izmed takratnih koncertov. Na poti na koncert so se Jure, Gašper in Franc začeli pogovarjati o ustanovitvi svojega ansambla, ki bi ga sestavljali trije člani, ravno to so bili tudi prvi koraki Ansambla Aktual.

Na začetku so ansambel sestavljali Jure, Franc in Gašper, čez nekaj mesecev se jim je pridužil še prvi njihov bobnar Luka Bencak, ki ga je sicer naslednje leto zamenjal Uroš Berden. Na začetku so bile njihove vaje precej skromne, fantje namreč niso imeli pravih kitar, prav tako niso imeli ozvočenja, tudi vaje so imeli v majhni sobi.

V začetku leta 2016 so začeli večkrat nastopati, takrat pa se je začela stopnjevati tudi njihova forma. Spoznavati jih je začela širša množica, vabili so jih na različna praznovanja, tako pa se je začel ravijati tudi njihov ansambel. Kmalu so si ustvarili tudi svoj Facebook profil, da bi jih ljudje lažje spoznali. Kot pravijo fantje, je njihova posebnost ta, da so edini mladi trio glasbenikov v Prekmurju in njegovi bližnji okolici.

Čez čas so fantje začeli igrati na različnih festivalih, preigravali so tudi zabavno glasbo, s tem pa so postajali tudi njihovi nastopi bolj kvalitetni. Kot pravijo sami, je ansambel Aktual v zadnjem času precej zaživel, saj se letno udeležijo okrog 70 nastopov, igrajo pa na različnih praznovanjih, koncertih, zabavah in porokah. Pred kratkim so nastopili na Oktoberfestu, na sejemu Agra v Gornji Radgoni, kot dodajajo, pa je njihova največji dosežek nastop na festivalu Dolenjske Toplice, kar jim je uspelo kot prvemu ansamblu v Prekmurju. Fantje so med seboj zelo povezani, tudi živijo skorajda eden poleg drugega. Poleg glasbe jih zato druži tudi šport, s katerim se ukvarjajo v prostem času.

Člani ansambla Aktual so letos avgusta ustvarili in posneli svoj prvi avtorski komad z naslovom Če bi skupaj poletela, ki vam ga ponujamo v spodnjem videu.

Kot pravijo fantje, najbolj uživajo, ko se publika vživi v njihov nastop. Želijo pa si jih sicer še več, nanje se namreč že sedaj z veseljem odzovejo. Poudarjajo pa, da je v ansamblu zagotovo najbolj pomembno to, da se med seboj dobro razumejo in spoštujejo ter da na njihove nastope ne vplivata šola ali služba.

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Vremenska napoved