slhrnlenfrdeit

svet slovenske nemske glasbe1

"BELI OBLAKI, BELE SNEŽINKE" - nova pesem in videospot POSKOČNIH & NUŠE DERENDA

Že nekaj časa je znano, da so si Poskočni ponovno želeli duet z vrhunsko pevko. In to jim je pred kratkim tudi uspelo, saj so se odlično ujeli s slovensko pevsko divo Nušo Derenda v novi božično-novoletni skladbi.

poskocni nusa

Čeprav še ne diši po praznikih, je omenjen duet kot nalašč napisan prav za to obdobje, ko smo v pričakovanju snega in hladnejših dni. Ob tej priložnosti so posneli tudi atraktivni in razgiban videospot, ki se je snemal kar na štirih lokacijah in v dveh državah. Težko je bilo namreč sredi oktobra pri 20 stopinjah Celzija najti ustrezen kotiček, kjer bi vsaj malo dišalo po belih snežinkah, ki jih opeva pesem. Zato se je morala celotna snemalna ekipa odpraviti v sosednjo avstrijsko Koroško, natančneje tik pod vrh Mölltala na višino nad 3.000 metrov, kjer so našli snega ravno dovolj za vzorec. Kakšna bi namreč bila usoda videospota brez snega?

 

 

Poskočni in Nuša skupaj z avtorjem skladbe in besedila Rokom Lunačkom verjamejo, da pišejo novo zgodbo v zakladnici božično-novoletnih pesmi, za kar so jim »na pomoč« pri snemanju prišli nasproti tudi drugi prepoznani slovenski obrazi. Restavracija Soba 102 v centru Ljubljene je bilo prizorišče, kamor so se jim na »slavnostni večerji« priključili glasbeniki Jan Plestenjak, Jože Potrebuješ, Rok Lunaček in Alya, voditelja Jasna Kuljaj in Boštjan Romih, radijca Klemen Bunderla in Anja Ramšak, influencerji Jani Jugovič - Cool Fotr, Indira Ekič, Niko Turk in Alenka Trogrlič. Skupaj smo pričakali "polnoč", ko smo odprli Srebrno Radgonsko penino in proslavili novo leto.

 

 

Videoprodukcijo smo Poskočni ponovno zaupali mladi in zagnani ekipi Globus records. Spot je tako nekaj, kar v Sloveniji ne vidimo vsak dan, zato sta praznična pravljičnost in romantika zagotovljena. Avtor skladbe Rok Lunaček razmišlja: "Četudi vem, da obča ljubezen ni datumsko pogojena, sem vesel, da bodo Poskočni in Nuša v tem zimskem času slednjo razdelili ljudem in jih z njo objeli."

 

 

Za pomoč pri izvedbi videospota se iskreno zahvaljujemo igralkam Barbki Ostrbenk, Petri Kežman, Rebeki Žibert in Uli Pavlin, vsem zgoraj omenjenim znanim obrazom, Sobi 102 za gostoljubje, Radgonskim goricam za penino in celotni ekipi Globus records.

Dejan, Joži, Lovro, Martin in Nejc, povezana ekipa prijateljev, ki nas druži izredno močna vez z glasbo, se vselej trudimo, da je vsak izdelek maksimalno dobro narejen. Tudi tokrat nismo nič prepustili naključju, zato vam želimo prijetno poslušanje naše nove skladbe.

Prazniki pridejo in gredo, ljubezen med vsemi nami pa ostaja. Imejmo se radi.

Videoprodukcija: Globus records
Scenarij: Dejan Krajnc
Režija: Žiga Gjuro
DOP: Rok Breznik
Make-up: Sandra Puhar, Urška Rotar
Styling: Jessy Fashion Design, Jeneja P. Zhembrovskyy

 

Glasba: Rok Lunaček
Besedilo: Rok Lunaček
Priredba: Blaž Hribar in Rok Lunaček
Produkcija: Blaž Hribar
Izvršni producent: Rok Lunaček

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Na programu

Radio Narodnjak sodeluje z

Vremenska napoved