Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Radio Sevnica sporoča!!!

Srednjeveška NUŠA DERENDA za 2x 20 let!

Priljubljena vseslovenska pevka Nuša Derenda bo ob svoji 20. obletnici glasbenega ustvarjanja poskrbela za še en spektakel, v nizu svojih dvajsetih koncertov za 20 let. Na dvajsetih Trških dnevih, kjer se bo Žužemberk spremenil v srednji vek, bo pričarala poseben koncert.

nusa derenda koncert

 

Le ta se bo zgodil 15. julija, njen nastop pa bo pika na i tradicionalnih Trških dni in osrednjega dogajanja, prepletenega s športom, kulturo in zabavo Suhe krajine, ki bo v Žužemberku potekala polovico julija.

20. srednjeveški dan, ki bo v nedeljo, 15. julija., bo obarvan s srednjim vekom, na zabaven, poučen in izjemno zanimiv način. Žužemberški trg se takrat spremeni v srednjeveško tržnico, grad je poln vitezov, trubadurjev, zabavljačev, grajskih gospodičen pod vodstvom domačega viteškega reda Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu z latinskim imenom Seisenbergensis Tumultus, kar pomeni Žužemberški ropot. Obiskovalci bodo lahko občudovali srednjeveške in renesančne plese, viteške dvoboje v obujenih dogodkih iz bogate zgodovine lastnikov žužemberškega gradu, predvsem rodbine Turjaških. Veliko bo tudi zanimivih iger za otroke. Nastopile bodo mnoge skupine iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške in Srbije. Trški dnevi so brez dvoma največja in najodmevnejša kulturno–kulinarično-etnološko-turistična prireditev v Suhi krajini in ena večjih na Dolenjskem, v kateri se prepletata sedanjost in preteklost. Ob 21. uri bo na dvorišču žužemberškega gradu potekala slovesnost ob prazniku občine s kulturnim programom ter z nagovorom župana Franca Škufce in slavnostnega govornika predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Župani prijateljskih občin iz Hrvaške, Slovaške, Srbije in Slovenije ter Ruske federacije bodo pozdravili občane ob občinskem prazniku. Po slovesnosti in slavnostni seji občinskega sveta bo sledil koncert izjemne slovenske pevke Nuše Derenda, ki bo srednji vek obleka v moderno preobleko, med koncertom pa bo zagotovo nazdravila dvema dvo dekadnima obletnicama.

Nuša pa svojo pot nadaljuje s številnimi koncerti ob 20. obletnici. Takoj po koncertu v Žužemberku, sledi koncert na Tartinijevem trgu v Piranu, ki bo 22. julija. Avgust bosta popestrila koncerta v Žički kartuziji, ki bo 3.8. ter koncert v Škofji Loki 30.8. Če ste zamudili pevsko-plesni spektakel, ki ga je Nuša Derenda razprodala v Cankarjevem domu, pa boste lahko muzikaličen šov s plesnimi kabare vložki, nostalgičnimi starimi in modernimi novimi melodijami videli 1.9. v Križankah.

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

PR in promocija Nuše Derenda

www.ekskluzivno.si

051 620 545

Zastopamo: Nuša Derenda, Čuki, Zdravko Čolić, MJAV, Davor Radolfi, Kevin Koradin, Ivana Kovać, Antonija Šola, World Top Model Slovenia, Divlje Jagode, SoulFIngers, Dental Art Celje …

Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save