Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIK  http://radiosevnicasi.caster.fm/ logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Radio Sevnica sporoča!!!

Okustični 'Metulji plešejo' dobili vizualno podobo!

Vokalno glasbeni duet Okustični, ki ga sestavljata Mate Bro in Karin Zemljič, sta se na EMI predstavila s skladbo 'Metulji plešejo'. Kmalu zatem sta predstavila še ljudsko različico skladbe, kjer so v glavni vlogi, poleg obeh vokalov, citre.

okusticni

Danes pa Mate in Karin predstavljata videospot za Metulje – tako originalna kot ljudska različica sta dobili še svojo video podobo.

Videospot so Okustični posneli z režiserko Nino Tratnik ter s produkcijo Human Made iz Beograda. Enostaven videospot sledi ljubezenski zgodbi skladbe, glavna in edina protagonista spota pa sta, seveda, Karin in Mate.

S skladbo 'Metulji plešejo' Okustični napovedujeta prvenec, ki bo še pred poletjem izšel pri ZKP RTV SLO.

Metulji plešejo

'Metulji plešejo' je ljubezenska pesem; je pesem o trenutkih, ki z nami ostanejo za vedno. Dinamika moškega v prvem in ženskega čutenja v drugem delu skladbe in nato v zaključku duet vokalov, se v popolnosti sklada s sporočilnostjo skladbe – pripovedjo o čustvenih presežki, ki se nam občasno zgodijo ali dogajajo na naši življenjski poti v paru; pa naj bo to prvi pogled ali vrhunec skupne poti … metulji pač plešejo z nami.
Okustični so skladbo prvič predstavili na letošnji EMI, kmalu zatem pa ste lahko slišali še ljudsko različico skladbe - če so glasbeni del skladbe, kot ste jo slišali na EMI, v vaše domove prinesli kitara, bas kitara, bobni in vokali, glasbo ti. ljudske različice sestavljajo zvoki citer, ki se prefinjeno mešajo z zvoki kitare. V ljudski različici sta na strune igrala Mike Orešar (kitara) in Irena Zdolšek (citre). Ko Okustični komentirata, od kod je prišla ideja za drugačno različico skladbe, ki bo bazirala na citrah, pravzaprav komentar ni obširen, saj izvora navdiha ne znata pojasniti; že ko sta skladbo pripravljala v pop različici sta v ozadju slišala citre. In slišano v glavi sta obudila z novo različico: '' Citre so mi od nekdaj mistično čudo; spomnim se, da jih je igrala mamina prijateljica. V skladbi sem že od njenih prvih osnutkov slišal citre – in jih v skladbo sedaj tudi dodal! Kitarski solo se konča s skoraj tipično, nedvomno pa prepoznavno, citrarsko linijo …'' o ljudski različici skladbe 'Metulji plešejo' dodaja Mate.

Okustični

Okustični so akustična, žanrsko pestra zasedba, katere glasba temelji na vokalni interpretaciji: ''… ker že ime samo ponuja odprto možnost sprehajanja med žanri. Vse je dovoljeno, dokler je okusno.'' Okustični so z unikatnim glasbenim izrazom in premišljenim avtorskim pečatom v letu 2017 prevetrili slovensko glasbeno pokrajino z debitantsko skladbo 'Pri nas'. Folk pop skladbo, ki se kiti z igrivo, svežo vokalno interpretacijo, je s svojim magičnim vokalom začinila Jadranka Juras. V lanskem letu so svojo žanrsko odprtost pokazali z reinterpretacijo, prefinjeno in z okusom, slovenske klasike, Benčeve 'Ta noč je moja', pred kratkim pa so na EMI predstavili skladbo 'Metulji plešejo'.

Okustične sestavljata Mate Bro in Karin Zemljič. Mate se je po sodelovanju z Magnificom in po uspehu fenomena Da Phenomena nalezel jamajških ritmov in s projektom BRO ustvaril dva albuma. Karin je po študiju jazzovskega petja v Celovcu kot spremljevalna vokalistka trikrat stala na odru Eurosonga, sodelovala v projektih z Big Bandom RTV, posnela album z mednarodno zasedbo Flozell in še bi lahko naštevali. Še pred letošnjim poletjem pa od Okustičnih pričakujte tudi prvi album.

Avtorji skladbe Metulji plešejo: Glasba: Karin Zemljič, Mate Bro // Tekst: Mate Bro


Pin It

Radio Sevnica LIVE

Poslušate radio Sevnica v živo:

 

 

Iskalnik po strani

Radio Sevnica

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica v živo!

Poslušate:

Save

Radio Sevnica tudi na:

 

pickradio392x72

Save

Save

Save

Save

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save