The Golden Dixie Boys in zemlja pleše

Skupino sestavljajo glasbeniki, ki že leta igrajo pri drugih bendih in ansamblih, njihova ljubezen do jazza pa jih je nekaj let nazaj združila v ''The Golden Dixie Boys''.

thegdb 7

Člani skupine so Igor Podpečan-vodja in pozavnist (Igor in zlati zvoki), Mike Orešar-pevec in kitarist (Igor in zlati zvoki), Damir Tkavc-trobentač (Alpski kvintet), Franjo Maček-klarinetist (Alpski kvintet), Luka Jahn na bobnih (Funk fu) in Luka Groboljšek-basist (Lagard).

Zelo pogosto se skupini pridruži tudi mlada, perspektivna pevka Julija Lubej, ki je sodelovala na lanski Slovenski popevki.

Poleg dixieland in jazz klasik v to zvrst zelo radi preoblečejo tudi razne latino, pop, slovenske in tuje uspešnice. Njihov repertoar tako seže preko tradicionalnega jazz banda, zato je koncert v njihovi družbi zares zanimiv in raznolik.

V času pandemije zaradi virusa Cov-19 so bile na žalost odpovedane vse prireditve, na katerih naj bi skupina sodelovala. Ker zaradi omejitve gibanja nastopi in vaje niso mogoče, se člani skupine »družijo« in skupaj muzicirajo kar po spletu. Vsak doma posname svoj video za dogovorjeno skladbo, posneti material se zmontira in prav na tak način je v zadnjem času nastalo že kar nekaj videospotov: Dixie v Bohinju, Something stupid, Marina in druge. Vse skladbe je moč videti in slišati na spletnem portalu YouTube.

Danes vam v poslušanje pošiljamo skladbo Zemlja pleše, ki je slovenski evergreen, prihaja pa izpod peresa mojstrov Mojmirja Sepeta (glasba) in Gregorja Strniše prir. Igor Podpečan). Skladbo ob spremljavi skupine The Golden dixie boys prepeva Julija Lubej. S skladbo so se že uspešno predstavili v TV oddaji Pri črnem Petru.

 

„ZEMLJA PLEŠE“

glasba: MojmIr Sepe

besedilo: Gregor Strniša

priredba: Igor Podpečan

 

v izvedbi skupine THE GOLDEN DIXIE BOYS

www.igorpodpecan.eu
https://www.facebook.com/thegoldendixieboys/