Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte Slovenski radio Narodnjak
KLIKNI IKONO Live Broadcast ~~~>

vlc  Winamp   wmp

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Dogodki na območju policijske uprave Novo mesto, od srede zjutraj, 14.8.2019, ob 07.00 ure, pa do petka zjutraj, 16.8.2019, do 07.00 ure

Mejne zadeve in tujci SREDA, 14.8.2019. V sredo zjutraj so pri Hrastu pri Vinici policista, ki sta bila na poti v službo, opazila in nato pomagal prijeti skupaj 8 tujce, za katere se je izkazalo, da so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov.


Šlo naj bi za štiri državljane Pakistana in štiri državljane Bangladeša.

V naselju Drašiči so metliški policisti prijeli domnevnega državljana Bangladeša.

V bližini Ručetne vasi so policisti ustavili kombinirano vozilo italijanskih registrskih tablic, ki ga je vozil državljan Romunije. Pri pregledu vozila so v tovornem prostoru odkrili 36 državljanov Pakistana, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. Vsem so odvzeli prostost, 51 letnega državljana Romunije pa so s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

Črnomaljski policisti so v Drenovcu v sredo dopoldne ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Indije. Vozilo francoskih tablic so zasegli, tujcu pa odvzeli prostost, saj se je izkazalo, da je državno mejo med Italijo (od koder je prišel) in Slovenijo prestopil na nedovoljen način. Zaradi suma, da je sodeloval pri izvajanju nezakonitega prehajanja državne meje, so mu odvzeli prostost.

V bližini naselja Radovica so policisti prijeli šestčlansko družino iz Iraka. Štirje od njih so mladoletni, stari med tri in šestnajst let. V postopku so ugotovili, da so državno mejo prestopili na nedovoljen način. Izven naselja Bojanja vas so prijeli državljana Sirije in državljana Palestine.

Policijski postopki s tujci še potekajo.

ČETRTEK, 15.8.

Brežiški policisti so na avtocesti za smer Ljubljana nekaj pred sedmo uro ustavili osebni avtomobil in kombinirano vozilo. V postopku so ugotovili, da se v kombiniranem vozilu nahaja 33 tujcev, ki so v državo prišli izven mejnih prehodov, in sicer domnevno 15 drž. Afganistana, 14 drž. Turčije 3. drž. Sirije in državljan Palestine. Voznika kombija in avtomobila, oba državljana Hrvaške, so pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Postopek z njima so prevzeli kriminalisti.

Pri Starem trgu ob Kolpi so nekaj pred poldnevom prijeli državljana Libije, ki je v Slovenijo prišel na nezakoniti način. Nekaj kasneje so na istem območju prijeli še tri državljane Alžirije.

V bližini naselja Črešnjevec pri Dragatušu so policisti prijeli državljana Kameruna in Iraka, ki sta državno mejo prestopila izven mejnega prehoda.

Zvečer so v Kanižarici prijeli tri državljane Eritreje, ki so v Slovenijo prišli na nedovoljen način. V Učakovcih pa so prijeli 18 državljanov Pakistana, med njimi tudi 13-letnega otroka brez spremstva, ki so ga nastanili v center za tujce.

Trebanjski policisti so nekaj po polnoči v Trebnjem prijeli državljana Sirije, za katerega se je izkazalo, da je v Slovenijo prišel na nezakonit način.

Policijski postopki s prijetimi tujci še potekajo.

------
Zasegli vozilo

Krški policisti so v sredo zgodaj popoldne na cesti v bližini Leskovca pri Krškem ustavljali osebno vozilo, a voznik ni upošteval modre luči in sirene. Ko je voznik le ustavil vozilo, ča je pobegnil v gozd. Policistom sicer znana oseba je avto vozila brez vozniškega dovoljenja, zato so avtomobil zasegli. Zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov so uvedli postopek o prekršku.

Avtomobil so zasegli tudi metliški policisti, in sicer vozniku, je vozil brez vozniškega dovoljenja, povrhu pa še avtomobil brez registrskih tablic.

Vlomi in tatvine

Policisti in kriminalisti so v sredo opravili ogled vlomov v šest vikendov v kraju Hud vrh. Po prvih ugotovitvah so storilci ponoči na silo vstopili v objekte in jih pregledali a nič odnesli. Kljub temu je lastnikom nastala škoda na oknih in vratih.

Kršitev javnega reda in miru

V četrtek popoldne je več policijskih patrulj posredovalo v Dolnjih Dobravicah, kjer je prišlo do večje kršitve javnega reda in miru. Šestim kršiteljem so napisali plačilne naloge zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru, še trem, ki so se na kraj pripeljali v času postopka, pa zaradi kršitev zakona o pravilih cestnega prometa. Ker sta dve osebi zaradi poškodb v pretepu iskali zdravniško pomoč, policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

 

Robert Perc
Vodja Operativno-komunikacijskega centra
PU Novo mesto

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Vremenska napoved